نیاز روزانه جهان به بیش از ۱۰۰میلیون بشکه نفت
مدیرعامل شرکت دولتی نفت سعودی آرامکویعربستان اعلام کرد؛ با وجود کُندشدن رشد اقتصادی چین، تقاضای نفت این کشور همچنان تا حدودی افزایشی است. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، امین ناصر گفت: با توجه به بسته محرک دولت که هدف آن تقویت رشد است، تقاضای نفت چین نسبتا صعودی است و ما شاهد تقاضای بیشتری برای سوخت جت و نفتا بهویژه برای استفاده بهعنوان خوراک طرحهای تبدیل مواد هیدروکربوری مایع به محصولات شیمیایی هستیم. وی افزود: دلیل عمده افزایش نسبی تقاضای نفت برای طرحهای تولید مواد شیمیایی در چین بیشتر افزایش تقاضا برای محصولات پتروشیمی بهمنظور افزایش تولید وسایل نقلیه الکتریکی و ساخت صفحههای خورشیدی است، بنابراین رشد بزرگی در آنجا مشاهده میشود. عربستان پس از روسیه بزرگترین صادرکننده نفت به چین است و در بعضی پالایشگاههای چین سهام دارد.
به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد مدیرعامل آرمکو تصریح کرد: پیشرفت در پدیده انتقال انرژی در کشورهای درحالتوسعه، بسیار کندتر و پیچیدهتر از اوضاعی است که بسیاری انتظارش را داشتند. ناصر همچنین خواستار بازنگری در سیاستهای کشورهای درحالتوسعه شد. وی ادامهداد: با وجود پدیده گذار، با توسعه اقتصادها و افزایش استانداردهای زندگی، احتمال میرود در کشورهای درحالتوسعه و کمتر توسعهیافته برای مدت طولانی شاهد رشد قابلتوجهی در تقاضای نفت باشیم و درحالیکه این رشد در نقطهای متوقف میشود، احتمالا طولانی باشد. مدیرعامل آرامکو گفت: اگر چنین باشد، بهطور واقعبینانه تا سال۲۰۵۰میلادی روزانه به بیش از ۱۰۰میلیون بشکه نفت نیاز است و این موضوع با برآوردهایی که معتقدند تقاضای نفت تا آن زمان به تنها ۲۵میلیون بشکه در روز میرسد، در تضاد کامل است. ناصر افزود: کشورها باید سبدی متشکل از انواع انرژی را برگزینند که به آنها کمک کند اهداف جاهطلبانه خود در زمینه تغییرات آبوهوایی را با سرعت و روشی متناسب محقق کنند، تمرکز اصلی ما باید بر اهرمهای موجود کنونی باشد. وی ادامهداد: اینها شامل تشویق سرمایهگذاری در صنایع نفت و گاز موردنیاز کشورهای درحالتوسعه و اولویتدادن به کاهش انتشار کربن مرتبط با منابع ناتعارف از طریق بهبود کارآیی انرژی و توسعه فرآیندهای جذب، استفاده و ذخیره کربن است.
مدیرعامل آرامکو تصریح کرد: با وجود تریلیونها دلار سرمایهگذاری در زمینه پدیده جهانی گذار انرژی جهانی، تقاضا برای نفت و زغالسنگ در بالاترین حد خود قرار دارد و ضربه چکشی به طرحهای گذار انرژی وارد میکند. ناصر گفت: آسیا که بیش از نیمی از منابع انرژی جهان را مصرف میکند، هنوز هم برای ۸۴درصد از انرژی موردنیاز خود به منابع متعارف متکی است.
وی افزود: بهجای جایگزینکردن تقاضا برای انرژی معمولی، جایگزینها بیشتر با رشد مصرف روبهرو هستند. مدیرعامل آرمکو ادامهداد: روند تغییر به سمت استفاده از وسایل نقلیه برقی در آسیا، آفریقا و آمریکایلاتین نسبت به چین، آمریکا و اتحادیه اروپا عقبافتاده است، زیرا مصرفکنندگان با نگرانیهای مربوط به مقرونبهصرفهبودن و زیرساختها دستوپنجه نرم میکنند. ناصر گفت: پیشرفت خودروهای برقی هیچ تاثیری بر ۷۵درصد دیگر تقاضای جهانی نفت ندارد، زیرا بخشهای عظیمی مانند حملونقل سنگین و پتروشیمی جایگزینهای مقرونبهصرفه کمی برای نفت و گاز دارند. کشورهای درحالتوسعه ممکن است برای تامین مالی انتقال انرژی سالانه به ۶تریلیون دلار نیاز داشته باشند و ناصر از آنها خواست در سیاستگذاری آب و هوا سهم بیشتری داشته باشند.