همکاری ۷۰۰شرکت دانشبنیان با وزارت نفت
معاون توسعه اقتصاددانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری گفت: وزارت نفت با افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان از ۱۵۰ به حدود ۷۰۰شرکت، گامی مهم در توسعه این شرکتها در صنعت نفت برداشتهاست. به گزارش «شانا» جواد مشایخ گفت: یکی از دغدغههای اصلی شرکتهای دانشبنیان در طول سالهای گذشته مشکل بازار فروش محصولاتشان بود که در دولت سیزدهم با عارضهیابی انجامشده در این حوزه در معاونت علمی ریاستجمهوری، آییننامه سیاست حمایتی «تولید بار اول» برای پشتیبانی از محصولات دانشبنیان داخلی تدوین و بهدستگاهها ابلاغ شد. وی اجرای بهینهتر قانون جهش تولید دانشبنیان را از سرفصلهای مهم کاری این معاونت در سال۱۴۰۳ برشمرد و افزود: معاونت علمی، فناوری و اقتصاددانشبنیان در تلاش است با استفاده از ابزارهای موجود، خدمترسانی حداکثری را به شرکتهای فناور و دانشبنیان داشتهباشد.
به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد معاون توسعه اقتصاددانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با بیان اینکه وزارت نفت توانسته است مقام نخست را در کل سازمانهای کشور در بخش تولید باراول بهدست آورد، گفت: از دیدگاه معاونت توسعه اقتصاددانشبنیان ریاستجمهوری، صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت ازجمله بخشهایی است که توانسته با بهکارگیری ابزارهای مختلف، عملکرد مطلوبی در بهرهگیری از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان داشتهباشد. مشایخ با تاکید بر وجود ظرفیتهای پرشمار در بخشهای مختلف صنایع ازجمله صنعت نفت تصریح کرد: تجربه جهان در نزدیککردن شرکتهای بزرگ و کوچک نشانداده همکاری و نزدیکی آنها به هم میتواند دستاوردهای مطلوبی بههمراه داشتهباشد، ازاین رو لازم است در این زمینه ورود کنیم. علیاکبر پرچ، مدیر دبیرخانه تولید باراول معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری نیز در این نشست، سازوکار «تولید بار اول» را تولید تجهیزات راهبردی برای یک صنعت خاص از سوی شرکتهای دانشبنیان برشمرد که برای نخستینبار انجام میشود.
وی افزود: این مکانیزم در ترویج بومیسازی و کاهش وابستگی به فناوری و تجهیزات خارجی بسیار موفق بودهاست. پرچ با بیان اینکه قانون جهش تولید دانشبنیان در سال۱۴۰۱ به تصویب رسید، افزود: بهطور کلی این سیاست، شرکتهای دولتی و شبهدولتی را به مشتریانی برای محصولات تولید باراول تبدیل کرد و نقش محصولات وارداتی را در سازمانها و نهادهای دولتی کمرنگتر کرد تا دانشبنیانها با پشتوانهای بسیار قوی بتوانند محصولات بومیسازیشده خود را به وزارتخانهها و سازمانهای دولتی عرضه کنند. وی تصریح کرد: افزون بر این، سیاست تولید باراول سبب بهوجودآمدن فرصتهای صادراتی زیادی در حوزههای مختلف بهویژه در حوزه نفت و گاز شده و به درآمدزایی ارزی کمک کردهاست.