دیپلماسی انرژی

وزارت انرژی اسرائیل میدان گازی «تمار» را تعطیل کرد

آیا جنگ بین فلسطین و اسرائیل، علت تعطیلی میدان گازی «تمار» است؟

وزارت انرژی اسرائیل از توقف موقت تولید گاز در میدان گازی «تمار» در نزدیکی ساحل جنوبی خبر داد. به گزارش ایلنا از «الشرق الاوسط»، شرکت امریکایی «چورون» که پیمانکار این میدان گازی است اعلام کرد که از وزارت انرژی اسرائیل دستور گرفته که عملیات تولید گاز را متوقف کند.

میدان گازی تمار از منابع اصلی تأمین سوخت نیروگاه‌های برق و صنایع در اسرائیل است و بخشی از تولید این میدان به اردن و مصر صادر می‌شود.

وزارت انرژی اسرائیل نیز اعلام کرد که در پی تنش در مرزهای جنوبی دستگاه دفاعی اسرائیل دستور توقف موقت تولید در میدان گازی تمار را داده و افزود که جایگزین‌هایی را برای تأمین نیازهای سوخت کشور در نظر گرفته است.

این وزارتخانه در بیانیه دیگری نیز تأکید کرد که نخست‌وزیر به وزیر انرژی اختیارات لازم را داده که ظرف دو هفته آینده در صورت لزوم در بخش انرژی اعلام وضعیت فوق‌العاده کند.

میدان گازی تمار در 25 کیلومتری شهر ساحلی اشدود در ساحل جنوبی اسرائیل در دریای مدیترانه است و از شمال نوار غزه قابل مشاهده است و در تیررس نیروهای حماس قرار دارد.

تولید گاز این میدان گازی در سال 2022 با 18 درصد افزایش به 10.25 میلیارد مترمکعب رسیده بود.

همزمان شرکت چورون اعلام کرد که تولید گاز در میدان گازی لویاتان، بزرگ‌ترین میدان گازی اسرائیل، بدون هیچ اختلالی ادامه دارد.

کشف 4 میدان نفتی و گازی در ایران

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: در دولت سیزدهم 4 میدان نفتی و گازی با ظرفیت 2.6 میلیارد بشکه معادل هیدروکربور مایع کشف شده که ایران را در رتبه یکم اکتشافی منطقه قرار داده است.

محسن خجسته‌مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به اکتشافات جدید میادین نفتی و گازی در دولت سیزدهم عنوان کرد: میزان اکتشافات انجام شده در دولت سیزدهم بالغ بر 2.6 میلیارد بشکه معادل هیدروکربور مایع بوده و چهار میدان نفتی و گازی هیرکان، گناوه، تنگو و چشمه شور کشف شده است.

وی افزود: این میادین نفتی و گازی در شمال شرق و جنوب غرب کشورمان کشف شده است. در 2 سال گذشته انجام عملیات لرزه‌نگاری سه بعدی نسبت به چندسال قبل بیش از 300 درصد افزایش یافته است و ما در رتبه یکم اکتشافی در بین کشورهای منطقه قرار گرفته‌ایم.

*پیشینه اکتشاف 4 میدان نفتی و گازی در دولت سیزدهم

خجسته‌مهر گفت: حفاری چاه اکتشافی هیرکان-1 در گرگان از فروردین 1400 آغاز شد و در نهایت با انجام حفاری به عمق 2971 متر در فروردین سال گذشته، وجود نفت قابل تولید در این میدان اثبات و میدان هیرکان اکتشاف شد. این میدان در 30 کیلومتری شمال شهر گرگان واقع شده و دارای نفت سنگین است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اشاره کرد: درباره میدان تنگو، پس از اطمینان از وجود مخازن هیدروکربوری، حفاری چاه اکتشافی تنگو-2 در دستور قرار گرفت که هدف آن ارزیابی کامل پتانسیل هیدروکربوری سازندهای آسماری، سروک، کژدمی، داریان، گدوان و فهلیان این میدان بوده است.

وی افزود: عملیات حفاری این چاه از اردیبهشت 1400 آغاز شد و در شهریور 1402 با کشف نفت به پایان رسید. میدان تنگو در جنوب میدان نفتی-گازی رگ‌سفید و در نزدیکی شهر هندیجان در استان خوزستان قرار گرفته است.

خجسته‌مهر ادامه داد: میدان گناوه در بخش ساحلی استان بوشهر قرار گرفته است. با انجام حفاری چاه اکتشافی و با رسیدن به عمق نهایی 4572 متری، در مخزن سروک به مقادیر قابل توجهی از هیدروکربور مایع دست یافته شد.

معاون وزیر نفت با اشاره به اکتشاف میدان گازی چشمه‌شور نیز افزود: حفاری چاه چشمه شور-1 از اردیبهشت 1401 آغاز شده و این چاه در عمق 4505 متری به مقادیر قابل توجهی گاز رسید. این میدان گازی، در شمال شرق استان خراسان رضوی و در مجاورت میدان خانگیران واقع شده است.

وی تاکید کرد: در برنامه هفتم توسعه قصد داریم که با سرمایه‌گذاری حدود 1.5 میلیارد یورویی اقدام به حفاری 38 حلقه چاه اکتشافی خشکی، حفاری 7 حلقه چاه اکتشافی دریایی، برداشت 6750 کیلومتر لرزه نگاری دوبعدی، برداشت 6000 کیلومتر مربع لرزه‌نگاری سه‌بعدی و برداشت 10 هزار کیلومتر مربع لرزه نگاری سه بعدی دریایی کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا